Za oponou výroby

Co se děje za zdmi čokoládovny? Jak se z kakaových bobů dostaneme k dokonalé čokoládové pralince nebo křupavé tabulce? Odpovědi na tyto otázky se dozvíte na webu čokoládovny Janek. Prozkoumejte, jak přesně se snoubí tradiční řemeslo s nejnovějšími technologiemi.

Zjistíte, jak se kakaové boby praží, melou a mísí s cukrem a dalšími ingrediencemi. Prostudujete si proces temperování čokolády, který je klíčový pro její lesklý vzhled a dokonalou texturu. A samozřejmě si můžete vybrat z široké škály čokoládových dobrot.

Čokoládová chvilka se statistikou

Napadlo by vás, že například mléčná čokoláda je u nás v Česku oblíbená nejen u široké veřejnosti, ale hlavně u dětí? Může za to její sladká chuť a krémová textura. V posledních letech však roste zájem hlavně o hořkou čokoládu, která je ceněna pro svou intenzivní chuť a zdravotní benefity.

Velmi oblíbené jsou i čokolády s oříšky, ať už se jedná o lískové ořechy, mandle nebo kešu. Milovníci nových chutí a gurmáni pak sáhnou po luxusních čokoládách s ovocem, kořením nebo třeba slaným karamelem.

Čokoláda pro všechny smysly

Vychutnání si čokolády není jen zážitkem pro chuťové buňky. Mnozí z nás ocení její lesklý a hladký vzhled, případně tématické zdobení a originalitu. I proto mnoho čokoládových specialit od čokoládovny Janek potěší i naše oči.

Čokoláda jako dárek

Dokážete si snad představit situaci, kdy není čokoláda vhodným dárkem? Čokoláda je nejen skvělým dárkem pro sebe, ale také pro naše blízké, případně kolegy nebo třeba zaměstnance. Vybrat si můžete z široké nabídky čokolád, případně pralinek a dalších čokoládových specialit.

Čokoláda a udržitelnost

Trh s čokoládou je dynamický a neustále se vyvíjí. Čeští spotřebitelé jsou čím dál náročnější a hledají nové chutě a zážitky. Mezi nejnovější trendy na českém trhu s čokoládou patří etická a udržitelná výroba, originální příchutě, nabídka veganských a bezlepkových čokolád, ale také například trend bean-to-bar čokoláda.

Nenechte si ujít příležitost poznat svět čokolády od základu, ochutnat lahodné speciality a dozvědět se něco nového o tomto oblíbeném sladkém pokrmu. Tak neváhejte a vydejte se na dobrodružství do světa čokolády i vy!

Text nevyjadřuje názor redakce

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist